Кияни обурені масштабною вирубкою дерев в одному з парків

До столичної влади звернулися з петицією

Від столичної влади вимагають зупинити незаконну вирубку дерев у Києві. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №11878 Іван Костенко вимагає від влади столиці зупинити незаконну вирубку у Парку партизанської слави в Дарницькому районі Києва. За його словами, в зоні відпочинку поблизу вулиці Миколи Хвильового з невідомих причин, без роз‘яснення та комунікації з місцевою громадою протягом зафіксована активна вирубка лісового насадження. Невідомі спилюють здорову деревину у значних обсягах.

Місцева громада вимагає від влади Києва:

·       зупинити за допомогою правоохоронних органів незаконну вирубку дерев;

·       оцінити шкоду завдану екосистемі столиці за участю незалежних екологів;

·       притягнути до відповідальності виконавців та замовників вирубки, а також представників місцевої влади, що не виконують свої посадових обов‘язків та не реагують на прохання місцевого населення;

·       відновити зелені насадження на місці вирубки.

Для розгляду у Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві зафіксували незаконну вирубку десятків дерев. Це сталося в одному з парків в Оболонському районі столиці. За даними громадських активістів, невідомі особи вночі спиляли десятки дерев, з яких два десятки із діаметром стовбура від 20 сантиметрів до метра, а ще 40 — з діаметром до 20 сантиметрів. Про цю вирубку нічого не відомо КП УЗН Оболонського району, якому підвідомча ця територія.

Нагадаємо, що у Київській області викрили масштабну схему нелегальної вирубки дерев і збуту деревини. В поліції заявили, що посадовці знищували масиви дерев задля отримання прибутків від продажу матеріалів під виглядом санітарної очистки лісу. У Білоцерківському районі деревину збували у вигляді дров, а у Вишгородському — продаючи дошками.

Читайте також, що у Києві висадять десятки тисяч рідкісних екзотичних дерев



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрій

14 квітня 2023, 17:20

Як можна посеред ночі зрізати дерева. щоб ніхто не почув? У нас немає комендантської години? Може поліція тільки на дорогах виловлює порушників. чи просто спить?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися