На поминальні дні у Києві кардинально змінили роботу транспорту

Що треба знати киянам

У Києві під час поминальних днів організують додатковий випуск транспорту на маршрути, які проходять поблизу столичних кладовищ. Про це розповіли в Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними столичної мерії, у неділю, 23 квітня, у столиці будуть працювати додаткові маршрути громадського транспорту. Загальна кількість рухомого складу: автобусів – 235, тролейбусів – 140, трамваїв – 100 одиниць. 

"Закликаємо мешканців за можливості утриматися від відвідування місць поховань в умовах воєнного стану. Візит краще перенести на безпечніший час, аби не створювати скупчення людей на територіях кладовищ і не наражати на небезпеку себе та близьких", — закликали в КМДА.

Для тих, хто все ж вирішив відвідати місця поховань, у неділю, 23 квітня, працюватимуть такі додаткові автобусні рейси:

·       Північне кладовище — маршрут № 258 "Станція метрополітену "Лісова" – Північне кладовище" (60 автобусів).

·       Південне кладовище — маршрут № 740 "Одеська площа – Південне кладовище" (20 автобусів).

·       Лісове кладовище (26 автобусів) маршрутів:

o   № 121 – "Станція метро "Почайна" – Лісове кладовище",

o   № 122 – "Станція метро "Оболонь" – Лісове кладовище",

o   № 124 – "Станція метро "Чернігівська" – Лісове кладовище",

o   № 125 – "Універсам "Позняки" – Лісове кладовище".

Начальник Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко закликав киян під час відвідування міць поховань у поминальні дні приділити максимум уваги власній безпеці та не створювати скупчення на територіях кладовищ.

"Обмежте час свого перебування на цвинтарі. Не нехтуйте сигналами повітряної тривоги. Дотримуйтеся правил безпеки під час оголошення повітряної тривоги. Бережіть себе і близьких. Зі свого боку, влада міста робить усе можливе аби забезпечити громадський порядок у ці поминальні дні", — заявив Попко.

Керівник КМВА додав, що під час поминальних заходів у Києві залучать понад 1400 правоохоронців з працівників Національної гвардії, Національної поліції, Муніципальної охорони та добровольчих формувань.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві розірвали договори з недобросовісними приватними перевізниками і внесли зміни до деяких маршрутів комунального транспорту. У столиці з 20 квітня подовжили маршрут тролейбуса № 36 "Вул. Північна – станція метро "Святошин" та внесли зміни в автобусний маршрут № 97К "Масив Новобіличі – вул. Академіка Єфремова". На цих маршрутах також збільшили кількість рухомого складу.

Окрім тогоу Києві через ремонтні роботи змінили графік роботи трамваїв. В робочі дні у столиці трамваї №16 працюють за скороченим режимом. Дорожники виконують роботи із заміни трамвайних колій на вулиці Героїв Дніпра. Ремонтні роботи триватимуть до 28 квітня. 

Читайте також, що у Дніпровському районі Києва відновили популярний автобусний маршрут.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися