У Києві вимагають від влади перейменувати станції метро

До столичної влади звернулись з петицією

У Києві вимагають якнайшвидше перейменувати три станції метро. Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №11964 Андрій Лупак вимагає від влади Києва офіційно дати нові назви станціям київського метро.

"Ще в січні ми голосували в застосунку Київ Цифровий за нові назви вулиць, площ та станцій метро. З цих голосувань Київрада вже підтримала перейменування площі Льва Толстого на площу Українських Героїв, вулицю Льва Толстого на честь Павла Скоропадського. А з метро з незрозумілих причин досі навіть не зареєстровано проєктів рішень", — йдеться в петиції до столичної влади.

Кияни голосуванням підтримали такі перейменування станцій метро у Києві:

·       площа Льва Толстого — Площа Українських героїв;

·       Дружби народів — Звіринецька;

·       Проспект Правди (проєктна) — Варшавська.

"Можливо ця петиція додасть мотивації депутатам винести на найближчу сесію перейменування станцій метро і підтримати їх. Бо у киян є логічне питання: чому нагорі — площа Українських героїв, а потяг метро все ще приїжджає на станцію площа Льва Толстого", — додав автор петиції.

Для розгляду петиції у Київській міській раді звернення має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

В іншій петиції йдеться про те, що у Києві необхідно забезпечити безбар’єрний доступ до станцій метрополітену. Автор петиції №11891 Олександр Воронський свої вимоги він пояснює тим, що двері на станціях київського метрополітену міцні та сильні, а це є перепоною для кожного пасажира.

Нагадаємо, у Києві пропонують мотивувати киян та мешканців столиці у покращенні екології безкоштовним проїздом у метро. Столичній владі пропонують встановити на станціях Київського метрополітену автомати з прийому пластикової тари в обмін на придбання квитка на проїзд. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві розглядають кілька варіантів щодо покращення транспортного сполучення з Биковнею. Зокрема, у столиці планують продовжити "червону" лінію метро та запустити новий автобусний маршрут зі станції метро "Лісова".

Читайте також, що в центрі Києва поблизу станції метро “Дніпро” відремонтують естакаду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися