Рівень води річки Дніпро у Києві почав спадати повільніше

Оприлюднено оперативну інформацію щодо паводків у столиці

У Києві падіння рівня води в річці Дніпро стало повільнішим. Про це заявили у Київській міській військовій адміністрації, передають "Коментарі".

За словами начальника військової адміністрації Києва Сергія Попка, рівень води річки Дніпро у Києві біля моста "Метро" зараз становить 9303 сантиметрів, що лише на п’ять сантиметрів менше, ніж учора.

"Весь тиждень водопілля йде на спад. Але ще утримується підтоплення заплавних територій  та низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок", — заявив Попко.

Начальник Київської міської військової адміністрації поінформував, що наразі аварійних підтоплень у столиці не зафіксовано.

Нагадаємо, у Києві рівень води в річці Дніпро повільно спадає, але з 22 квітня очікують пік весняних паводків у столиці. Падіння рівня води в Дніпрі в межах Києва триває від початку тижня. За ці останні дні рівень води впав майже на пів метра. Пропуск весняного водопілля через Київську ГЕС триває. Наразі аварійних підтоплень у столиці не зафіксовано. Однак у Києві утримується підтоплення заплавних територій та низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку міста Ірпінь скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять до берегу річки рештки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів — цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен тони пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча та завдає непоправної шкоди довкіллю. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Читайте також, що у Київській області готуються до другої хвилі весняних паводків.

Читайте также