У Києві триває падіння рівня води в річці Дніпро

Оприлюднено оперативну інформацію щодо паводків

У Києві рівень води в річці Дніпро повільно спадає, але сьогодні, 22 квітня, очікують пік весняних паводків у столиці. Про це заявили у Київській міській військовій адміністрації, передають "Коментарі".

За словами начальника військової адміністрації Києва Сергія Попка, рівень води річки Дніпро у Києві біля моста "Метро" зараз становить 9308 сантиметрів, що на 16 сантиметрів менше, ніж учора.

"Падіння рівня води в Дніпрі в межах столиці триває від початку тижня. За ці останні дні рівень води впав майже на 50 сантиметрів. Продовжується пропуск весняного водопілля через Київську ГЕС", — заявив Попко.

Начальник Київської міської військової адміністрації поінформував, що наразі аварійних підтоплень у столиці не зафіксовано. Однак у Києві утримується підтоплення заплавних територій та низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок.

"Пік весняного водопілля для столиці очікувався сьогодні, 22 квітня. Поки рівень паводку на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста. Проте, це не підстава аби втрачати пильність. Влада міста та усі необхідні служби й надалі будуть моніторити ситуацію з водопіллям", — наголосив керівник військової адміністрації столиці.

Внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС зараз у столиці утримується підтоплення островів у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, а також Галерної затоки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку міста Ірпінь скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять до берегу річки рештки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів — цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен тони пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча та завдає непоправної шкоди довкіллю. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Нагадаємо, у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Окрім того, у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл виділили мільйони гривень. Зона відпочинку розташована між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. На її благоустрій готові витратити майже 9,3 мільйони гривень. 

Читайте також, що територію Національного природного парку "Голосіївський" значно розширили.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/1521


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися