У Києві почалася друга хвиля весняних паводків на Дніпрі

Оперативна інформація щодо підтоплень у столиці

У Києві після кількох днів падіння рівень води в річці Дніпро зріс. Про це заявили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА), передають "Коментарі".

За словами начальника військової адміністрації Києва Сергія Попка, рівень води річки Дніпро у Києві біля моста "Метро" сьогодні, 25 квітня, становить 9294 сантиметрів, що на 11 сантиметрів більше, ніж учора.

"За останню добу вода піднялася на 11 сантиметрів, але до критичного для столиці рівня залишається ще більше одного метра. Тим часом утримується підтоплення заплавних територій  та низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок", — повідомив Попко.

Начальник військової адміністрації Києва зазначив, що аварійних підтоплень по столиці не зафіксовано.

"Ми уважно слідкуємо за динамікою цьогорічного водопілля в Києві. Всі відповідні служби готові оперативно реагувати на надзвичайні ситуації", — додав начальник КМВА.

Нагадаємо, у Києві рівень води в річці Дніпро повільно спадав, але з 22 квітня очікували пік весняних паводків у столиці. Падіння рівня води в Дніпрі в межах Києва тривало від початку минулого тижня. Тоді рівень води впав майже на пів метра. Пропуск весняного водопілля через Київську ГЕС триває. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку міста Ірпінь скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять до берегу річки рештки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів — цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен тони пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча та завдає непоправної шкоди довкіллю. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Читайте також, де під Києвом розпочнуть капітальний ремонт дамби на річці Ірпінь.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися