Масштаби руйнування від війни у Бучі зафіксував супутник (ФОТО)

Оприлюднено оновлені супутникові знімки

Масштаби руйнування від боїв з російськими окупантами під час повномасштабного вторгнення загарбників в Україну у Бучі видно з супутника. Про це повідомили у Бучанській міській раді, передають "Коментарі".

"Сьогодні Google оновив супутникові карти Бучі. Тепер масштаби руйнування міста може побачити кожен. На супутникових знімках — не теперішній вигляд Бучі, а фото зроблені орієнтовно влітку 2022 року", — йдеться в повідомленні.

На кадрах можна побачити братську могилу на території Храму Святого Апостола Андрія Первозванного. Тіла мирних бучанців, вбитих окупантами, з неї вже ексгумували. Проте пам’ятного знаку, який нині встановлений на місці трагедії, на супутникових фото Google ще немає. Також на знімках супутника є дах вщент зруйнованого супермаркету "Епіцентр", хоча нині всі конструкції тут повністю демонтовані й активно ведеться будівництво нової будівлі торгівельного центру.

"На фото ви бачите стан вулиці Вокзальної, побитий шифер на даху Бучанської школи №3, знищений флагшток з найбільшим на території громади прапором України та будівлями поруч. А також — вирви від снарядів, які розривалися по всій території Бучанської громади", — прокоментували оприлюднені фото в мерії Бучі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку міста Ірпінь скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять до берегу річки рештки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів — цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен тони пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча та завдає непоправної шкоди довкіллю. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Нагадаємо, унікальні зразки скляного посуду, парфумерних флаконів, аптечної тари та інші експонати можна побачити на виставці у Музеї історії міста Києва. На виставці "Історія у склі" можна познайомитись із київським побутом, застосуванням скляної тари у фармацевтичній галузі, парфумерній справі та розливі рідин різного призначення. В експозиції відтворили елементи інтер’єрів шинку, будуару, їдальні ХІХ століття і аптеку XVIII століття.

Читайте також, що у Софійському соборі в Києві відкрили виставку унікальних ікон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися