У ботанічному саду у Києві відбудеться корисна акція

Яку пізнавальну програму та розваги підготували для дітей та дорослих

У Києві в Національному ботанічному саду імені М. М. Гришка НАН України на вихідних, 29 та 30 квітня, інформаційна просвітницька акція "Ти не один! Ми поруч!" Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організаторів.

У суботу та неділю в столичному ботанічному саду фахівці навчатимуть мінній безпеці, основам надання першої медичної допомоги, безпечному поводженню з домашніми тваринами та психосоціальній підтримці. Організує інформаційно просвітницьку акцію Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України.

Протягом двох днів з 10:30 до 14:00 на центральній алеї парку працюватимуть локації, де фахівці розкажуть:

·       як допомогти при пораненні чи кровотечі, про серцево-легеневу реанімацію, допомогу в транспортуванні потерпілого;

·       як поводитися при знаходженні вибухових пристроїв та який вигляд вони мають;

·       про першу допомогу дітям – працюватиме спеціальна локація "Дитяча академія першої допомоги";

·       про безпечне поводження з домашніми тваринами;

·       про психосоціальну підтримку.

Акція покликана допомогти киянам і гостям столиці в кризових умовах війни, яка змінила наше повсякденне життя. Коли прості речі, до яких звикли люди, стали або можуть стати недоступними, виникли ризики втратити здоров’я та життя від мінно-вибухових травм і поранень, а через затяжну стресову ситуацію почастішали випадки суттєвих порушень психічного здоров’я населення. Юних гостей розважатимуть аніматори, працюватимуть зони різноманітних творчих майстер-класів і аквагриму. Також заплановане бульбашкове шоу.

Нагадаємо, унікальні зразки скляного посуду, парфумерних флаконів, аптечної тари та інші експонати можна побачити на виставці у Музеї історії міста Києва. На виставці "Історія у склі" можна познайомитись із київським побутом, застосуванням скляної тари у фармацевтичній галузі, парфумерній справі та розливі рідин різного призначення. В експозиції відтворили елементи інтер’єрів шинку, будуару, їдальні ХІХ століття і аптеку XVIII століття.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у київському парку Співоче поле відкривають сезон виставкою тюльпанів та іншими весняними квітами. Скоро тут розквітнуть понад 500 тисяч тюльпанів. Киян запросили на відпочинок серед квітів. Парк розпочне роботу цього тижня. 

Окрім того, у дендропарку для сімейного відпочинку "Добропарк", розташованому під Києвом, починають квітнути мільйони тюльпанів та інші квіти. Відкриття довгоочікуваного сезону тюльпанів відбудеться 28 квітня. На відвідувачів чекатимуть три мільйони тюльпанів 136 сортів і шість квіткових локацій "Добропарку".

Читайте також, що у Софійському соборі в Києві відкрили виставку унікальних ікон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися