Загроза затоплення Києва та області зберігатиметься кілька днів

Що треба знати мешканцям столиці та регіону

У Києві та деяких районах Київської області кілька днів утримуватиметься затоплення заплавних територій. Про небезпечні гідрологічні явища мешканців столиці і регіону попередили в Українському гідрометцентрі, передають "Коментарі".

За прогнозами синоптиків, внаслідок пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду, утримуватиметься затоплення заплавних територій та часткове затоплення низьких прирічкових територій у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області. Рівень води у річці Дніпро буде знову зростати кілька днів поспіль — до 4 травня. Через це у Києві та Київській області оголосили перший рівень небезпеки – жовтий.

Весняний паводок також буде спостерігатися на Кременчуцькому водосховищі у Черкаській області, Кам’янському, Дніпровському та Каховському водосховищах у Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях. Однак в Укргідрометцентрі попередили, що до 4 травня на Верхньому Дніпрі в межах країни утримуватимуться високі рівні води з тенденцією зниження на 1-10 сантиметри за добу. Також зберігатиметься затоплення заплави, порушення транспортного сполучення, обтоплення та відрізання від основних шляхів сполучення та частковим затопленням окремих населених пунктів в низці прирічкових сіл у Чернігівському районі Чернігівської області.

Нагадаємо, у Києві цього тижня через ремонт та гідравлічні випробування на Печерську не буде гарячої води. Це стосується мешканців кількох вулиць. Окрім того, через плановий ремонт та гідравлічні випробування у Голосіївському районі столиці не буде гарячої води.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку Ірпеня скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять на берег річки залишки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів – цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен та тонни пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча і завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Дивіться також відео, як у Києві з мосту у Дніпро впала металева конструкція та читайте, що про це розповіли в поліції.

Читайте также