У Києві оприлюднили актуальну інформацію щодо паводків

Про загрози підтоплення розповіли у військовій адміністрації

У Києві рівень води в річці Дніпро за минулу добу зріс. Про це заявили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА), передають "Коментарі".

За словами начальника військової адміністрації Києва Сергія Попка, рівень води річки Дніпро у Києві біля моста "Метро" сьогодні, 4 травня, становить 9309 сантиметрів. Температура води 14 градусів тепла по Цельсію. В порівняні з минулим днем рівень водопілля підвищився на дев’ять сантиметрів.

"До показників критичного рівня ще понад одного метру. Тож небезпеки наразі немає. Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається І (жовтий)", — повідомив Попко.

Начальник військової адміністрації Києва зазначив, що у столиці значно зріс рівень підтоплення заплави та зараз становить близько 60 сантиметрів. Мова й де про острови у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерну затоку, Корчувате та приватні ділянки в районі житлового масиву Осокорки.

"Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза загрозою підтоплення. Моніторинг цьогорічного водопілля триває", — додав начальник КМВА Сергій Попко.

Нагадаємо, у Києві та деяких районах Київської області кілька днів утримуватиметься затоплення заплавних територій. Внаслідок пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду утримуватиметься затоплення заплавних територій та часткове затоплення низьких прирічкових територій у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області. Рівень води у річці Дніпро буде знову зростати кілька днів поспіль.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві офіційно розпочався черговий весняно-літній сезон у Київському зоопарку. Майже всі тварини вже перейшли до своїх літніх майданчиків та ставків, а парк зазеленів та розквітнув красою квітів та дерев. А у дендропарку для сімейного відпочинку "Добропарк", розташованому під Києвом, розквітлі мільйони тюльпанів та інші квіти

Читайте також, що у Києві на території Гідропарку відновив роботу парк динозаврів "Динопарк".

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/1605


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися