У Києві та області оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Що треба знати місцевим мешканцям

У Києві та Київській області на кілька днів оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометцентру.

За даними метеорологів, протягом 5-7 травня в Києві та Київській області очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Окрім того, у Київській області вночі 6, 7, 8 та 9 травня на поверхні ґрунту будуть заморозки від нуля до п’яти градусів тепла, через що оголошено перший рівень небезпечності.

На період дії воєнного стану населенню заборонено відвідування лісів у Києві, а також в’їзд до них транспортних засобів та іншої техніки. Фахівці закликають відмовитися від відвідувань зелених зон поза межами житлових масивів, адже там можуть залишатись вибухонебезпечні предмети. Це несе великі ризики як для громадян, так і для рятувальників в разі пожежі. 

Нагадаємо, викрили шпигуна російських окупантів в результаті спецоперації у Києві та Донецькій області. На початку повномасштабного вторгнення російських військ киянин збирав для окупантів інформацію про місця базування Сил оборони у Києві. Намагаючись уникнути відповідальності, киянин мобілізувався до лав одного з підрозділів ЗСУ, який задіяний на Авдіївському напрямку в Донецькій області. Співробітники СБУ затримали шпигуна в одному з фронтових міст Донецького регіону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рівень загрози наступу російських окупантів на Київ з півночі. На території Білорусі зараз перебувають авіаційне угруповання та угруповання наземних сил російських військ загальної чисельністю до 2,5 тисяч осіб. На території Брянської та Курської областей РФ перебувають до 17 тисяч російських військових. Ситуація на північному кордоні України стабільна та контрольована. Зараз загрози наземних наступальних дій як з території Білорусі, так і з території Курської та Брянської областей РФ немає.

Читайте також, що у Києві внаслідок падіння безпілотників сталися масштабна пожежа в ТЦ та займання в парку.

Джерело: https://www.meteo.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися