У Києві змінили режим роботи метро: що треба знати

Пасажирів попередили про зміни в роботі станцій метрополітену

У Києві змінили режим роботи станцій метро "Оболонь" та "Почайна". Про це пасажирів попередили в комунальному підприємстві "Київський метрополітен", передають "Коментарі".

За даними столичного перевізника, у неділю, 7 травня, на станції метро "Оболонь" відкрили зачинений раніше вестибюль у напрямку станції "Мінська". Вестибюль у напрямку станції метро "Почайна" зачинили.

Причини змін режиму роботу станцій столичного метрополітену пов'язані з ремонтом підземних пішохідних переходів у Києві. Станція метро "Оболонь" працюватиме для перевезень пасажирів із 05:29 до 22:29. Водночас як укриття підземні станції метро у Києві працюють цілодобово.

Нагадаємо, у Верховній Раді України ухвалили важливий законопроект щодо проїзду в метро, який підтримало комунальне підприємство "Київський метрополітен". Метою законопроекту є запобігання та припинення порушень правил проїзду в метро та гарантування пасажирам права на одержання безпечних та якісних транспортних послуг. Законопроектом передбачені штрафи за вчинення протиправних дій у метрополітені.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві нагадали владі про "забуте" будівництво станції метро Сирецько-Печерської лінії Київського метрополітену. Автор петиції вимагає розпочати будівництво станції метро "Герцена-Загорівська". За його словами, район Загорівщини зазнає активної забудови, мотоциклетний завод вже перетворено на найбільший IT-кластер України та активно забудовується житловою забудовою та комерційною інфраструктурою. Саме час почати будівництво та розробку проєктної документації відкладеної станції метро по вулиці Герцена, вважає автор петиції.

Окрім того, у Києві пропонують мотивувати киян та мешканців столиці у покращенні екології безкоштовним проїздом у метро. Столичній владі пропонують встановити на станціях Київського метрополітену автомати з прийому пластикової тари в обмін на придбання квитка на проїзд. 

Читайте також, що поблизу станцій метро у Києві знесли МАФи та облаштовують сквери.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися