В Голосіївському парку показали дивовижних та рідкісних птахів (ФОТО)

Яких птахів можна побачити в заповідній зоні у Києві

На одному з найбільших озер Національного природного парку “Голосіївський” провели облік птахів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Голосіївського парку.

Науковці Голосіївського парку зробили моніторингові дослідження рослинного та тваринного світу в урочищі “Лісники”. Зокрема, на одному з найбільших водойм — озері Шапарня проведено облік птахів водно-болотного комплексу.

Найбільш численним видом та справжньою окрасою озера виявився лебідь-шипун. З десяток лебедів шукали собі поживу на різних ділянках водойми. З інших водоплавних на озері помітили баклана великого, норця великого та лиску.

На берегах озера вчені спостерігали два види чапель – чаплю сіру та чаплю білу велику, політ якої на фоні блакитного неба зачаровує. В очереті було чути пісню кобилочки солов'їної.

Фінальним акордом стало спостереження “червонокнижного” виду – шуліки чорного, який поважно літав над акваторією озера та прилягаючими ділянками лісу. Цей вид птахів, а також норець великий, згідно списків національного парку "Голосіївський", на території заповідної зони спостерігали вперше.

Нагадаємо, територію Національного природного парку "Голосіївський" значно розширили. Відповідний указ про нове зонування підписав міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець. Цим рішенням збільшено заповідну зону Голосіївського парку на понад сім відсотків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області поновили право власності держави на історичну пам’ятку національного значення "Городище "Велике Ходосівське". На виконання рішення суду у державну власність повернуто майже 14 гектарів земель історико-культурного призначення, на яких розташоване оборонне укріплення "Змієві вали" пам’ятки археології національного значення "Городище "Велике Ходосівське". Ця історична пам’ятка знаходиться в Обухівському районі на Київщині.

Читайте також, що заповідний "Жуків острів" у Києві перетворили на сміттєзвалище.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися