Зоозахисники обурені знущанням з левенят в зоопарку на Київщині (ФОТО)

Що відомо про ситуацію в одному з контактних звіринців

Організація захисту і порятунку тварин в Україні UAnimals звернулася до поліції через знущання з маленьких левенят у контактному зоопарку на Київщині. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на заяву зоозахисників.

До організації надіслали світлини, де люди позують, тримаючи на руках левенят. Локація цих фото — база відпочинку "Золотий фазан", на території якої є контактний звіринець.

"Хочемо ще раз нагадати любителям "маленьких милих левенят", що їх відлучають від мами, щоб заробляти на них, а коли ті виростають, стають непотребом. От справді, ви колись думали, де і як потім утримують тих левенят, коли вони стають величезними левами? Та яка різниця, якщо на їх місце куплять наступну малечу, так?" — обурились зоозахисники.

Закон України "Про захист тварин від жорстокого поводження" забороняє утримувати великих хижих тварин на базах відпочинку. Законом також заборонено надавати фотопослуги з дикими тваринами. У Центр порятунку диких тварин, розташованому в Борисполі, вже потрапляли експлуатовані левенята з численними переломами лап, скалічені, хворі та у жахливому стресі.

Зоозахисники нагадали відвідувачам звіринців, що їхня поведінка популяризує жорстоке ставлення до тварин. Неймовірно засмучує захисників тварин, що до такої жорстокості люди привчають і дітей, адже дикі тварини — це не річ та не реквізит для фото.

"Ми написали у "Золотий фазан", вдаючи потенційного відвідувача, і запитали, чи можна в них фотографуватися з левенятами. Нам відповіли ствердно", — прокоментували оприлюднені фото в UAnimals.

Нагадаємо, територію Національного природного парку "Голосіївський" значно розширили. Відповідний указ про нове зонування підписав міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець. Цим рішенням збільшено заповідну зону Голосіївського парку на понад сім відсотків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області поновили право власності держави на історичну пам’ятку національного значення "Городище "Велике Ходосівське". На виконання рішення суду у державну власність повернуто майже 14 гектарів земель історико-культурного призначення, на яких розташоване оборонне укріплення "Змієві вали" пам’ятки археології національного значення "Городище "Велике Ходосівське". Ця історична пам’ятка знаходиться в Обухівському районі на Київщині.

Читайте також, що заповідний "Жуків острів" у Києві перетворили на сміттєзвалище.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися