Погода у Києві та області: який прогноз зробили синоптики

Метеорологи розповіли про погоду на початку тижня

У Києві та Київській області на початку тижня прогнозують похолодання та заморозки. Про це попередив Український гідрометцентр, передають "Коментарі".

За прогнозами метеорологів, погода у Києві в понеділок, 8 травня, буде з мінливою хмарністю, але без опадів. Повітря вдень прогріється до 11-13 градусів тепла, вночі — лише 4-6 градусів вище нуля. У столиці протягом доби буде сильний вітер з поривами 7-12 метрів на секунду.

"У Києві понеділок передбачається сухим, неспекотним, вночі близько +5 градусів, на околицях, при проясненнях, можливі заморозки, завтра вдень лише +10+12 градусів", — розповіла про погоду синоптик Наталка Діденко.

Зниження температури повітря та заморозки прогнозують у понеділок, 8 травня, у Київській області. В регіоні температура повітря вночі 1-6° тепла, на поверхні ґрунту заморозки від нуля до 5 градусів з позначкою плюс, температура вдень 9-14 градусів тепла. Така погода у Києві та області протримається протягом тижня. Однак синоптики попереджають, що прогноз погоди може змінитись.

Нагадаємо, територію Національного природного парку "Голосіївський" значно розширили. Відповідний указ про нове зонування підписав міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець. Цим рішенням збільшено заповідну зону Голосіївського парку на понад сім відсотків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "Жуків острів" у Києві перетворили на сміттєзвалище. На об'єкті природно-заповідного фонду ландшафтному заказнику місцевого значення “Жуків острів“ зафіксували наявність купи побутового сміття, мішки з відходами, пластикові та скляні пляшки, бляшанки з-під пива, каністри, пакети, автомобільні шини, шматки розбитих автомобілів та інший бруд. Активісти не змогли знайти на острові жодної водойми, поверхня якої не рясніла би пластиковим непотребом.

Читайте також, що в одному з парків Києва біля озеру почали будівництво.

Джерело: https://www.meteo.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися