У Києві посилили заходи безпеки: що треба знати

Що відомо про ситуацію в столиці

У Києві 8 та 9 травня поліцейські спільно з військовими Національної гвардії України та добровольцями посилено патрулюватимуть вулиці, парки та сквери. Про посилення заходів безпеки розповіли в столичній поліції, передають "Коментарі".

За даними відомства, забезпечення публічної безпеки та порядку у Києві також відбуватиметься у місцях можливих покладань квітів та поблизу меморіалів. Окрім того, у ці поминальні дні правоохоронці стежитимуть за правопорядком поблизу кладовищ.

"Співробітники поліції вкотре закликають громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги та проходити до найближчого укриття. Також поліцейські вкотре нагадують, що в Києві діє комендантська година з 00:00 до 05:00. У цей час заборонено пересуватись вулицями міста", — йдеться в повідомленні поліції Києва.

Киян та гостей столиці закликали неухильно дотримуватись обмежень воєнного стану. Поліцейські й надалі продовжують вибірково перевіряти документи у громадян. Українців просять з розумінням ставитись до таких заходів та сприяти правоохоронцям у виконанні ними службових обов’язків.

Нагадаємо, у Києві внаслідок потужних нічних атак дронами-камікадзе є пошкодження в кількох районах столиці, поранені люди. Уламками збитих ударних безпілотників пошкоджені будинки, дорожнє покриття, автомобілі та газопровід. В Солом’янському районі столиці відомо про падіння уламків на злітну полосу аеропорту "Київ (Жуляни)". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рівень загрози наступу російських окупантів на Київ з півночі. На території Білорусі зараз перебувають авіаційне угруповання та угруповання наземних сил російських військ загальної чисельністю до 2,5 тисяч осіб. На території Брянської та Курської областей РФ перебувають до 17 тисяч російських військових. Ситуація на північному кордоні України стабільна та контрольована. Зараз загрози наземних наступальних дій як з території Білорусі, так і з території Курської та Брянської областей РФ немає.

Читайте також, що розповіли про наслідки обстрілів Києва та пожежі рятувальники.

Джерело: https://t.me/gunpKyiv/439


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися