У Київській області виникли проблеми зі світлом та водою

Що відомо про аварійну ситуацію з водою та електрикою

У Бучанському районі Київської області споживачі залишились спочатку без світла, а потім без води через низку аварій. Про це розповіли в комунальному підприємстві "Бучасервіс", передають "Коментарі".

За даними місцевих комунальників, напередодні сталася аварія на високовольтній лінії в Бучі. Через це частина міста опинилась без світла. У четвер, 25 травня, працівникам компанії "ДТЕК Київські регіональні електромережі" не вдалося перепідключити лінії електромереж на альтернативні. Повернути електрику мешканцям Бучі обіцяли сьогодні. Щоб мешканці Бучі не залишились без води, фахівці КП "Бучасервіс" заявили про запуск генераторів, що мали забезпечити роботу свердловин поки не буде електрики.

На одній зі свердловин у Бучі сьогодні, 26 травня, розпочали роботи по заміні насоса. Нове обладнання має допомогти збільшити тиск подачі води, а також забезпечити безперебійну роботу свердловини.

"Спочатку ми протестуємо насос, після чого – запустимо в роботу. Плануємо все закінчити до кінця сьогоднішнього дня, 26 травня", – зазначив начальник виробничо-технічного відділу КП "Бучасервіс" Андрій Продан.

Згодом у підприємстві заявили, що частина Бучі опинилась тимчасово без води.

"Це сталося через нестабільну роботу електромережі, яка живить свердловини та насосну станцію. Працівники КП "Бучасервіс" екстрено приступили до роботи, щоб відновити живлення всіх свердловин. Орієнтовний термін виконання робіт: до 19:00 26.05.2023", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Київській області в кількох громадах виникли проблеми з питною водою. Про те, що існує небезпека у вживанні питної води, попередили мешканців Козинської та Феодосіївської громад в Обухівському районі Київської області. Поліція Київщини закликала обмежити користування питною водою з колодязів та інших водних мереж у селах Підгірці, Креничі, Ходосівка. Днями внаслідок займання підстанції очисних споруд, відбувся витік фільтрату.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білій Церкві заплановано відключення водопостачання. Цього тижня в місті планують провести профілактичну промивку мереж. Водопостачання на час ремонтних робіт відключать.

Читайте також, як у Києві стався масштабний порив на водогоні на вулиці Велика Васильківська

Джерело: https://t.me/buchaservice


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


дом

26 травня 2023, 18:09

КП "Бучасервіс"...додатковий інструмент для збагачення гаспадіна Фсе до рук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися