У відділенні пошти у Києві знайшли посилку з хімікатами (ФОТО)

Що відомо про небезпечну знахідку

У Києві фахівці газоаналітичної лабораторії КАРС "Київська служба порятунку" утилізували пошкоджену ємність з невідомою їдкою речовиною в одному з відділень “Укрпошти”. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організації.

За даними рятувальників, в одному з відділень “Укрпошти” у Солом’янському районі Києва від посилки з невідомою рідиною тхнуло їдким запахом. На місце події для перевірки виїхав підрозділ газоаналітичної лабораторії КАРС. Експерти встановили, що в посилці знаходилась пошкоджена 10-літрова пластикова каністра. З цієї ємності витікала невідома хімічна рідина, яка й створювала їдкий сморід.

"Фахівці КАРС провели необхідні заміри стану повітря біля джерела небезпеки й забрали каністру на детальну перевірку та ймовірну утилізацію. Попередньо вважається, що в каністрі пересилали якусь кислоту", — розповіли у "Київській службі порятунку".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі річки Буча з боку Ірпеня скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять на берег річки залишки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів – цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен та тонни пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча і завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Нагадаємо, на автомобільній трасі Київ — Харків загасили масштабну пожежу, яка виникла внаслідок перекидання бензовозу. Водій вантажного автомобілю загинув під час вибуху.

Читайте також, чому містам під Києвом загрожує екологічна катастрофа.

Читайте также