Знайти укриття у Києві стало простіше: подробиці

Що відомо про нововведення у застосунку "Київ цифровий"

У застосунку "Київ цифровий" з’явилася офлайн-мапа укриттів. Про це розповів керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Оленич, передають "Коментарі".

Відтепер більше сервісів у застосунку "Київ Цифровий" працюють без доступу до інтернету. В оновленій версії з’явився офлайн-доступ до мап та розділу "Часті питання", а також можливість повідомити місто про зачинене або недоступне укриття. Щоб користуватися мапою укриттів "поза мережею", користувачам достатньо один раз зайти в застосунок, коли є інтернет. Мапа автоматично завантажиться у фоновому режимі.

Якщо не вийшло потрапити в укриття, потрібно вибрати його на мапі та натиснути в інформаційній картці "Поскаржитися на укриття". Відповідальний департамент столичної мерії одразу отримає цю інформацію і зможе виправити ситуацію.

В офлайні також можна переглянути розділ "Часті питання", що містить інформацію про роботу застосунку й життя міста. Щоб дізнатися, до котрої працює транспорт або які мости відкриті для авто, доступ до інтернету більше не потрібен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Департаменті муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації проходять обшуки в рамках слідства щодо ситуації з укриттям у поліклініці в Деснянському районі столиці. У відомстві заявили, що всебічно сприяють слідству.

Нагадаємо, що у Києві внаслідок потужного ракетного обстрілу троє людей загинули, ще 14 — поранені. Руйнування від падіння уламків збитих ракет зафіксовані в кількох районах столиці. Згодом стало відомо, що кількість поранених зросла до 16 осіб. На території столичної лікарні у четвер, 1 червня, проводили слідчі дії. Правоохоронці допитували керівництво та персонал медзакладу для встановлення відповідальних за експлуатацію укриття та забезпечення вільного доступу до нього під час повітряної тривоги. 

Читайте також, що у Києві після загибелі людей вирішили відкрити усі укриття.

Читайте также