Кияни надіслали понад тисячу скарг на укриття за добу

Мешканці Києва скаржаться на закриті та неналежно облаштовані укриття

У перший день після запуску сервісу зворотного зв'язку для звернень щодо укриттів у додатку "Київ Цифровий" кияни вже надіслали понад 1 000 відповідних скарг. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко у Telegram, передають "Коментарі".

За словами мера, майже половина повідомлень - про закриті бомбосховища, чверть - про поганий стан приміщень. Решта киян скаржилися на відсутність укриттів поблизу.

"Київ Цифровий" оперативно систематизує цю інформацію і вже сьогодні надішле її до Департаменту муніципальної безпеки, районних державних адміністрацій та інших служб, що будуть залучені до перевірок укриттів.

Нагадуємо, що кияни можуть долучитись до перевірки доступу до укриттів. В столичній мерії закликали мешканців Києва долучитися до перевірки стану укриттів в якості громадських уповноважених. Щоб долучитися до перевірок, потрібно звернутися на офіційну електронну пошту Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації. Перевіряти укриття також будуть патрульні поліцейські.

Як повідомлялося раніше, внаслідок російського ракетного удару по столиці в ніч на 1 червня 2023 року загинуло троє людей, у тому числі дитина 2013 року народження. Громадяни намагалися потрапити в укриття поліклініки в Деснянському районі столиці, але двері були зачинені. Трьом посадовцям та охоронцю медичного закладу повідомлено про підозру за фактом недопуску громадян до укриття в Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ольга

3 червня 2023, 19:56

Мабуть все ж таки прямий обов*язок мера міста на протязі усього воєнного стану, що триває в Україні вже більше року, ЩОДЕННО контролювати стан бомбосховищ у місті. Так само як і ВИКОРИСТАННЯ коштів виділених на їх ремонт та утримання у належному стані! Зрозуміло, що сам мер не може "бігати" по всім укриттям, але ж саме його підлеглі, яких достатня кількість у КМДА мають вчасно надавати йому свідчення про виконання робіт на укриттях. То чому ж тільки зараз, через 460 днів після початку війни, після трагедії, стали цікавитися станом бомбосховищ, які ТАК потрібні киянам для збереження життя? Чому ТАКА ВАЖЛИВА РОБОТА мерії перетворюється на "компанію" створення "екскурсій комісій" по бомбосховищам? Хто відповість за вже "витрачені" кошти і з чиєї кишені знову і знову будуть "ремонтувати" бомбосховища?

КИЕВЛЯНИН

3 червня 2023, 17:40

И 100000 было обращений с начала войны на которые кличко не обращал внимание!!!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися