Під Києвом будують сучасний гуртожиток для переселенців (ФОТО)

Як тривають роботи та як виглядатиме нове житло

У Михайлівці-Рубежівці триває реконструкція гуртожитку, де після закінчення робіт будуть жити переселенці. Про хід робіт розповіли у благодійній організації "Житло для ВПО", передають "Коментарі".

Периметр будівельного майданчика під гуртожиток вже повністю огороджений. Будівельники проводять демонтаж внутрішніх перегородок. За проєктом на території гуртожитку передбачено паркувальні майданчики для автомобілів та велосипедів, спортивні й дитячі майданчики, а також зона відпочинку.

"Поки на будівельному майданчику продовжується реконструкція, ми ділимося з вами майбутнім виглядом приміщень загального користування у гуртожитку для  внутрішньо переміщених осіб", — прокоментували оприлюднену візуалізацію кімнат у гуртожитку в організації "Житло для ВПО".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в аукціоні з приватизації будівель історичного готелю "Ермітаж", розташованих у центрі Києва, взяли участь 39 підприємців, а сума під час торгів зросла у 15 разів. Продаж будинків на вулиці Богдана Хмельницького у Києві став найдорожчим аукціоном з моменту відновлення приватизації у вересні 2022 року. Будівлі колишнього готелю "Ермітаж" приватизували за рекордну суму. Під час аукціону фінальна вартість об’єкту зросла з 21,2 мільйона гривень на початку торгів до 311 мільйонів гривень.

Нагадаємо, землю холдингової компанії “Київміськбуд” у Козині, де раніше була база відпочинку, забудували розкішними котеджами родичі та оточення президента холдингу Ігоря Кушніра, поки у Києві є десятки недобудов. Компанія “Київміськбуд” на 80% належить територіальній громаді Києва. Зупинку будівництва житлових комплексів під час воєнного стану пояснили здороженням матеріалів, що люди не платять кредити, проблемами зі світлом. У "Київміськбуді" попросили грошей з бюджету Києва — мільярд на капіталізацію і викуп нерухомості на 300 мільйонів гривень. Родина та оточення Кушніра за роки управління холдинговою компанією “Київміськбуд” отримала вражаючі активи і політичні зв’язки. 

Читайте також, що у Києві скандальний ТРЦ Ocean Plaza продадуть на аукціоні

Читайте также