Київський зоопарк поділився історією про батьківство (ФОТО)

Із початком літа розпочався сезон виведення молодняка

У Київському зоопарку з початком літа розпочався сезон виведення молодняка. У закладі розповіли одну з цікавих історій, передають "Коментарі".

За даними Київзоо, цього року серед інших утворилась одна дуже особлива родина.

"Дика качка крижня, яка оселилась на нашому озері з коропами коі, вивела шістьох пташенят. Водночас наша ветклініка отримала 4 осиротілих каченят. І наша турботлива мама тепло прийняла їх під своє крило. Та впоратись з 10-ма мамі було важко, їй доводилось цілий день вибиваючись з сил вишукувати та збирати весь неслухняний виводок, і тоді сталось диво. Гусак казарки, який завжди любив гуляти наодинці територією зоопарку, почув писк каченят – і це раптово пробудило в ньому "батьківські" почуття. Тож він кинуся допомагати заклопотаній мамі зганяти малих "бешкетників" до купи. Та й так і лишився у цій дивовижній гусячо-качиній родині — в якості "батька", — розповіли в Київському зоопарку.

Заселення диких птахів на території столичного зоопарку відбувається щорічно. Тут створили всі умови для їх безпечного та комфортного проживання. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колекція троянд в ботанічному саду столиці є найбільшою в Україні. Національний ботанічний сад імені Гришка НАН України оприлюднив фото чарівних квітів. Найбільший в Україні розарій запрошує оглянути колекцію сучасних та старовинних троянд вітчизняної та зарубіжної селекції. Окрім того, у ботанічному саду в Києві розцвіли екзотичні дерева.

Читайте також, що нова пам’ятка природи з’явиться у Києві



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися