Погода у Києві та Київській області різко зміниться

Який прогноз зробили синоптики на найближчі дні

У Києві та Київській області на найближчі дні синоптики прогнозують різку зміну погоди. Про це попередив Український гідрометцентр, передають "Коментарі".

За прогнозами метеорологів, погода у Києві та області у понеділок, 19 червня, принесе грозу та дощі. У столиці та в регіоні до кінця доби прогнозують сильний штормовий вітер зі швидкістю 15-20 метрів на секунду. Повітря у Києві у вівторок, 20 червня, вдень прогріється до 26-28 градусів тепла та можливі короткочасні дощі.

"У Києві у вівторок очікуються короткочасні дощі з грозами, переважно вдень. Температура повітря досягатиме +27+29 градусів. Спеки явної, сонця відкритого намагайтеся уникати — світла одежа натуральних кольорів і радіємо, що маємо можливість її носити разом із шортами, голими плечима й колінами, на відміну від військових, яким спека дошкуляє значно сильніше", — зазначила синоптик Наталка Діденко.

Фахівці рекомендують під час грози зачиняти вікна і не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері, а в разі сильного вітру – триматися подалі від рекламних щитів та дерев, а також не паркувати поруч із ними автомобілі. До речі, цього тижня, 21-го червня, розпочнеться астрономічне літо з найдовшим днем і найкоротшою ніччю.

Нагадаємо, Дарницьке лісопаркове господарство погодило Київському еколого-культурному центру створення ботанічної пам’ятки природи місцевого значення "Сон розкритий". Це необхідно для охорони двох видів сна-розкритого та чорніючого, які занесені до Червоної книги України. Там їх понад 200 особин. 

Окрім того, київський лісгосп погодив створення пам’ятки природи "Липовий гай" в Бориспільському районі Київщини. Тут, у листяному чудовому лісі, знайшли популяцію дуже рідкісної орхідеї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві природний об’єкт "Гай хижих птахів" визнали зоологічною пам’яткою природи. Ця територія в Голосіївському районі столиці знаходиться поблизу Феофанії. Тут на схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів, зокрема — дуби та граби. Завдяки відсутності рубок тут зберігся величезний та старий за віком гай, що став притулком багатьом рідкісним хижим птахам. Більше у Києві таких цінних природних місць немає.

Читайте також, що під Києвом просто неба відкрили вражаючю виставку квітів.

Джерело: https://www.meteo.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися