Навколо озера у Києві почали благоустрій парку (ФОТО)

Як тривають роботи з облаштування зони відпочинку у столиці та коли їх планують завершити

В Оболонському районі Києва розпочали роботи із облаштування парку навколо озера. Про це розповіла громадська активістка Аннабелла Морина, передають "Коментарі".

"Починають не з верхньої доріжки, а зі схилів і підготовки під нижню доріжку. Бо якщо навпаки, потім не заїдеш вниз та можна занапастити технікою верхню доріжку", — зазначила Морина.

За її словами, минулого тижня маленький екскаватор планував схили, зокрема — поблизу першого пандусу мають підняти рівень.

"Ніяких дерев не чіпатимуть, очерет, який росте у воді теж. Але той, який росте в землі зліва від тропинки, буде прибрано. Нижня доріжка планується по екотехнології. Ніякого бетону", — розповіла громадська активістка.

Другий пандус почнуть облаштовувати цього тижня напроти зеленого садочку. 

Нагадаємо, для офіційно закритих пляжів у Києві під час воєнного стану планують закупити майже 12 тисяч тон піску. Мова йде про оновлення території семи місць відпочинку. Однак, пляжний сезон у Києві офіційно не відкривали ані торік, ані у цьому році. Замовником у тендері є комунальне підприємство "Плесо". За пісок для столичних пляжів готові заплатити понад 6,5 мільйонів гривень. Найбільше витратять на центральний пляж. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві природний об’єкт "Гай хижих птахів" визнали зоологічною пам’яткою природи. Ця територія в Голосіївському районі столиці знаходиться поблизу Феофанії. Тут на схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів, зокрема — дуби та граби. Завдяки відсутності рубок тут зберігся величезний та старий за віком гай, що став притулком багатьом рідкісним хижим птахам. Більше у Києві таких цінних природних місць немає.

Читайте також, що під Києвом просто неба відкрили вражаючу виставку квітів.

Читайте также