Військова адміністрація Києва показала жахливий стан укриттів (ФОТО)

Що відомо про процес удосконалення фонду захисних споруд столиці

Укриття у непридатному стані у Києві вилучать з онлайн-мапи захисних споруд у столиці. Про це заявив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, передають "Коментарі".

За його словами, у столиці триває процес удосконалення Фонду захисних споруд Києва та однією з важливих частин цієї роботи є вилучення з переліку укриттів та електронних мап укриттів об’єктів, які за технічним станом або іншими причинами не можуть використовуватися за призначенням.

"Найчастіше, це підвальні приміщення в житлових будинках, які не пристосовані для захисту мешканців. В цих підземних приміщеннях розташовуються магістралі водопостачання, теплопостачання, електрощитові, теплопункти та інші комунікації", — зазначив Попко.

Серед укриттів, що підлягають вилученню з електронних мап, є окремі об’єкти, технічний стан яких небезпечний для людей. У Києві також опрацьовують питання щодо інших підземних приміщень для використання їх в якості укриттів.

"Забудова Києва налічує чимало підземних приміщень та просторів. Більша частина цієї площі використовується. Зокрема і як об’єкти цивільного захисту. Проте, існує чимало споруд, які можуть бути використані як укриття", — заявив начальник військової адміністрації столиці.

На таких площах у Києві планують провести ремонт, встановити протипожежне обладнання та провести електричні комунікації, щоб збільшити кількість укриттів у столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області через стан укриттів звільнили низку керівників адміністрацій. Відповідні кадрові рішення ухвалив Кабінет міністрів України. Меру Києва Віталій Кличку та начальнику військової адміністрації столиці Сергію Попку оголосили догани.

Нагадаємо, у Києві витратять 300 мільйонів гривень на бетонні модульні укриття. На ці гроші столична влада планує придбати та встановити 200-250 таких споруд.

Читайте також, як у Києві протестували автоматизований доступ до укриттів.

Дивіться відео, як у Києві виглядає перше бетонне мобільне укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися