У Київському зоопарку показали забавки врятованих мавпенят (ВІДЕО)

Як виглядає мавпячий "дитячий садочок"

У Київському зоопарку створили нову водну забавку для маленьких врятованих павіанів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію закладу.

До столичного зоопарку групу мавпенят привезли у ящику розміром метр на метр у березні 2022 року з великим проханням врятувати. Так у Київському зоопарку з’явився мавпячий "дитячий садочок". Зараз врятованим павіанам більше року.

"Місяць тому ми облаштували штучну водойму для нашої малечі, враховуючи їх активну поведінку та особливості характеру. У перший тиждень малі бешкетники дуже швидко вказали нам на "недоліки" конструкції та "вимагали" покращення", — розповіли в Київському зоопарку.

Ігри на свіжому повітрі біля води найкраще стимулюють здоровий апетит у малечі. До їхнього раціону входять варені яйця, яловичина, горох та квасоля, а також поживні каші з додаванням олії та меду, овочі, фрукти, ягоди та багато вітамінної зелені. Ще маленькі павіани полюбляють горіхи, молоду кукурудзу і насіння соняшника. Побачити мавпячий "дитячий садочок" можна на нижньому парку Київського зоопарку.

у Київському зоопарку оновили літній вольєр для ведмедя Боба та ведмедиці Чудо. Тут відвідувачі можуть побачити одразу два види ведмедів — тянь-шанського та уссурійського білогрудого. Величезна літня експозиція має площу 1200 квадратних метрів. Для ведмедів встановили гамаки, спеціальні годівниці, кігтеточки та великий басейн із водограєм. За стіною оновленого вольєру знаходяться ведмежі барлоги.

Нагадаємо, що у Києві відкрили стінопис, присвячений Анастасії Тихій, яка на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну евакуювала з охопленого війною Ірпеня десятки тварин. У столиці побачити мурал можна на стіні будинку по вулиці Золотоустівській. Серед врятованих з Ірпеня хороброю дівчиною тварин були собаки, коти, черепаха, хамелеон та хом’як.

Дивіться також фото, як граються врятовані фретки у новому літньому вольєрі Київського зоопарку.

Читайте также