Сауна, покої та трапезна: у Києві показали колишню резиденцію глави УПЦ МП Онуфрія (ФОТО)

У Києві журналісти відвідали колишню резиденцію глави УПЦ МП Онуфрія у Лаврі

У Києві журналісти відвідали закритий об’єкт на території Києво-Печерської лаври – колишню резиденцію предстоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія (Ореста Березовського), куди раніше не пускали журналістів. Про це повідомляють "Схеми" (Радіо Свобода), передають "Коментарі".

Ця будівля триповерхова, з сауною. Вона знаходиться на території заповідника у Нижній лаврі. Там, окрім приватних покоїв, розташовані приміщення, в яких раніше відбувався священний синод Московського патріархату та, зокрема, зачитувалися молитви за російських військовополонених. Звільняючи приміщення, представники УПЦ МП вивезли з резиденції всі меблі, ікони та зняли освітлення.

У колишній резиденції Онуфрія є кімната для переговорів, трапезна, а також – приміщення, де вже під час повномасштабного вторгнення рф в Україну провели молитву за російських військовополонених.

Крім того, журналісти звернули увагу на простору сауну, розташовану в підвальному поверсі.

Як раніше писали "Коментарі", у Києві продовжується процес 3D-сканування архітектурних пам'яток культурної спадщини із метою їх захисту під час війни. Цього разу у межах проекту #SaveUkrainianHeritage спільно з командою Skeiron розпочато оцифрування Успенського собору - національної святині України та головного храму Києво-Печерської лаври. Проект фінансується Європейським Союзом та має на меті захист об'єктів спадщини під час воєн та інших конфліктів.

Нагадуємо, що в Ірпені наступного тижня розпочнеться капітальний ремонт дороги від перехрестя вулиць Котляревського та Северинівської до виїзду з міста. Стало відомо, що міська влада Ірпеня провела першу установчу зустріч із підрядником, відповідальним за всі роботи. Роботи виконуватиме приватне підприємство "Автомагістраль", обране за тендером Департаментом регіонального розвитку Київської ОВА.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися