На трасі Київ-Одеса відкрили новий міст через Хаджибейський лиман (ФОТО)

На трасі Київ-Одеса запустили рух по мосту через Хаджибейський лиман, закінчивши, таким чином, черговий довгобуд України. Очікується зниження пробок в туристичний сезон. Про це повідомив глава "Укравтодору" Олександр Кубраков на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, відкриття моста гарантує всім, хто коли-небудь стояв тут в пробках, що це більше не повториться. Замість двох смуг на мосту буде шість смуг для руху - по три в напрямку Києва та Одеси. Він зазначив, що до 1997 року вистачало чотирьох смуг, однак вже на початку 2000-х років з'явилася необхідність в розширенні моста.

Роботи починалися і зупинялися у 2004 і 2008 роках. Тим часом середньодобова інтенсивність руху на ділянці виросла до 35 тисяч автомобілів. Сучасний проект спокійно витримує потік навіть у 40 і 60 тисяч автомобілів на добу.

Кубрак зазначив, що вони працюють на випередження проблем і створюють систему автоматичного стягування штрафів з великих вантажівок за перевантаження, але для цього необхідне рішення Верховної Ради.

Також він розповів, що міст став безпечнішим, як для водіїв, так і для пішоходів, адже облаштовано тротуари уздовж правого та лівого боків моста, а також металеву огорожу.

Крім того, Укравтодор продовжує роботи з капітального ремонту на різних ділянках траси Київ-Одеса в різних регіонах нашої країни.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, в Києві до липня перекриють рух на мосту через проспект Степана Бандери в Оболонському районі.

Читайте також про роботу транспорту в Києві після виходу міста з "червоної" зони карантину.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися