Нова пам’ятка природи з’явиться у Київській області (ФОТО)

Що про це розповіли столичні екологи

У Бориспільському районі Київської області створять нову пам’ятку природи. Про це повідомили у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

За даними організації, Дівичківська сільська рада погодила Київському еколого-культурному центру створення ботанічної пам’ятки природи "Ковила біля села Веселе" для охорони червонокнижної ковили.

"Це місце, де росте ковила, знайшов, а потім пролобіював рішення сільської ради Артем Войналович, київський студент та великий аматор рослин. Ми вітаємо Артема від щирого серця з цією його першою перемогою на шляху реальної охорони рідкісних видів рослин", — прокоментували в КЕКЦ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні екологи закликали киян підтримати петицію про створення у Києві об’єкту природно-заповідного фонду "Вікова діброва", щоб захистити його від забудови. Про це йдеться у повідомленні Київського еколого-культурного центру. За даними організації, в Голосіївському районі Києва біля Феофанії є урочище Циганщина, де росте вікова діброва. Цю діброву хочуть забудувати забудовники. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві легендарне озеро на Виноградарі знищено через забудову. Мова йде про озеро Синє. Столичні екологи назвали головні причини та закликали киян не ігнорувати дії влади Києва.

Читайте також, що у Києві збираються реставрувати Софійський собор за десятки мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися