У Києві просять підняти ціну на проїзд в метро і транспорті до 21 гривні

Співробітники комунальних підприємств столиці "Київський метрополітен" і "Київпастранс" просять міську владу підтримати їх в період пандемії і виділити гроші з бюджету або ж підняти вартість проїзду до 21 гривні, що в підприємствах називають обґрунтованим тарифом. Про це йдеться в спільному зверненні співробітників КП, яке опубліковано в Facebook.

У зверненні трудових колективів КП повідомляється, що пандемії серйозно вплинула на їх роботу за останні два роки. За їх словами, поточну ситуацію можна вирішити підтримкою з боку міського бюджету або переглянутому існуючого тарифу на перевезення пасажирів.

Комунальники заявили, що згідно з розрахунками станом на 2021 рік, планово економічно обґрунтована собівартість перевезення однієї людини становить 20 гривень, а економічно обґрунтований тариф  -  21 гривню.

Співробітники метрополітену відзначили, що з початку пандемії в підземці значно впав пасажиропотік. Через це існує ризик невиплати заробітних плат працівникам. Плюс персонал переводять на чотириденний робочий тиждень. Це рішення торкнеться близько 3 тисяч співробітників, які не отримуватимуть плутаю частину своєї заробітної плати.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Києві запустили мобільний інтернет на всіх станціях метро.

Читайте також про зміну руху транспорту в Києві заради швидкої допомоги.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися