Кияни вимагають знести незаконну забудову на метро "Позняки"

До столичної влади звернулися з петицією

У Києві вимагають знести незаконну забудову на метро "Позняки". Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №12670 Микола Чуп`як заявив, що будівельна компанія обіцяла збудувати торгівельний центр та фермерський ринок біля метро "Позняки", але цього не відбулось.

"Невідомий забудовник обіцяв збудувати торгівельний центр та фермерський ринок біля метро "Позняки", де раніше розташовувалось місце відпочинку жителів мікрорайону, обіцявши зберегти гірку для дітей для зимового відпочинку. Натомість збудував незрозумілу конструкцію яка десонує з місцевою архітектурою", — йдеться у петиції.

Для розгляду у Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Нагадаємо, у Києві повернули у власність громади землю на горі Юрковиця, на де планували незаконне будівництво. Виконано рішення суду та повернуто у власність столичної громади земельну ділянку, розташовану в межах пам’ятки національного значення "Городище і могильник ІХ-ХІІІ століть на Лисій горі (Юрковиця)". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Деснянському районі Києва природну територію кількох лісових кварталів Броварського лісництва КП "Дарницьке лісопаркове господарство" оголосили ландшафтним заказником місцевого значення "Броварський ліс". При дослідженні цих лісових кварталів Броварського лісу виявили низку представників флори та фауни, які занесені до Червоної книги України та Резолюції 6 Бернської конвенції. Орієнтовна площа нового заказника складає 125 гектарів. Створення ландшафтного заказника місцевого значення унеможливила забудову зеленого масиву цієї місцевості та сприятиме оздоровленню довкілля.

Читайте також, як Фонд Держмайна незаконно передав в оренду приміщення університету у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Дмитро

19 листопада 2023, 05:25

Чому таку хуйню сюда пишуть

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися