Київський випускник очолив Марсіанську дослідницьку станцію у пустелі у США

Наступний етап його кар'єри – робота у NASA

Український інженер Сергій Якимов очолив Марсіанську дослідницьку станцію у пустелі Сан-Рафаель (штат Юта, США). Ця станція зосереджена на геологічних та соціальних дослідженнях, створюючи умови, що симулюють умови для астронавтів на поверхні Марса.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Ми приймаємо різні групи з усього світу, які проводять експерименти або тестують обладнання. І ця Марсіанська станція класифікується як геологічний аналог, тому що геологія навколишньої пустелі, вона близька до геології Марса наскільки це можливо", – сказав Якимов.

У поточному двотижневій ротації дослідники перебувають в спеціальних модулях, які вирощують у "марсіанській" теплиці, і виходять на поверхню тільки у скафандрах. Сергій Якимов, який вже приймав участь у таких місіях, відзначає, що головна їхня проблема – це нудьга. Він має мрію стати астронавтом і вирушити в подорож на Марс.

Він отримав освіту в Київському політехнічному інституті за спеціальністю "системи управління літальними апаратами", відомість здобув близько 8 років тому, коли було вибрано його серед усіх претендентів на майбутній політ місії на Червону планету, в рамках якої організована компанія Mars з Нідерландів. Однак місія згодом збанкрутувала, але Якимов не покинув свою мрію.

"Я все життя йду до цієї мрії. Але треба робити якісь кроки. Можна звичайно просто сидіти на дивані і казати, що я хочу стати астронавтом. Проживаючи в Америці вже декілька років, я працював інженером в маленькій компанії, але працювати там у сфері польотів людини в космос я все ще не міг. І тут була така можливість долучитися до цієї справи на станції", – поділився Сергій.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що ведучий телешоу про подорожі "Світ навиворіт" Дмитро Комаров провів екскурсію по найбільшому аеропорту України "Бориспіль", показуючи його стан на другий рік після початку російської агресії.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися