У Києві посилили контроль щодо самовільних вирубок хвойних дерев

Що загрожує "чорним лісорубам" за незаконні дії

У Києві стартувала передноворічна кампанія із запобігання самовільних вирубок хвойних дерев. Про це розповіли у комунальному об’єднанні "Київзеленбуд", передають "Коментарі".

За даними столичних комунальників, у Києві розпочали спеціальну обробку хвойних дерев у парках, скверах і лісах для захисту від вандалізму у передноворічний період. Окрім того, для недопущення самовільних вирубок у зелених зонах передбачено патрулювання.

"Обробка рослин здійснюватиметься спеціальними нешкідливими речовинами (репелентами), які є безпечними для рослин, утім у теплому приміщенні виділяють неприємний запах. Оброблені дерева позначатимуть спеціальними табличками. Особливу увагу приділятимуть захисту молодих ялин, сосен, туй, ялівців та кипарисів", — заявили у КО "Київзеленбуд".

За кожне самовільно зрубане хвойне дерево передбачено штраф:

·       у лісах – від 759 до 3 432 гривень;

·       у межах Києва та інших населених пунктів – від 1152 до 1852 гривень;

·       на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду – від 11 495 до 52 311 гривень.

У межах кампанії із запобігання самовільних вирубок хвойних дерев у лісах, парках і скверах передбачені рейди та патрулювання із залученням працівників Державної екологічної інспекції України та патрульної поліції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві в День святого Миколая на Софійській площі відкрили головну ялинку України. За даними мерії столиці, рішення встановити новорічну ялинку у Києві під час повномасштабної війни пов’язане з бажанням не лишати дітей святкового настрою. Як і торік, головна ялинка України – штучна. Висота новорічної красуні — дванадцять метрів. Її встановили і прикрасили за кошти меценатів. Тема новорічної локації у Києві має назву "Хоробрі серця" та присвячена українським військовим. Подробиці та фото — за посиланням.

у Києві відкрились ялинкові ярмарки. Ялинкові ярмарки у столиці працюватимуть традиційно до 31 грудня. Придбати новорічну красуню можна у кількох районах Києва. Перелік локацій оприлюднив Департамент промисловості та розвитку підприємництва Київської міської державної адміністрації.

Читайте також, як думки про доречність новорічної ялинки у Києві під час війни розійшлися.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися