Кияни вимагають очистити забруднені водойми у Голосіївському парку

До столичної влади звернулися з петицією

У Києві необхідно провести очищення від забруднення Оріхуватських ставків на території Національного природного парку "Голосіївський". Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Авторка петиції №12734 Каріна Задорожна наголосила, що Національний природний парк "Голосіївський" у Києві немає аналогів у світі, щоб у місті-мільйоннику був національний парк такого розміру. Загальна площа Голосіївського парку становить майже 11 тисяч гектарів.

"На сьогодні забруднення Оріхуватських ставків залишається однією з найболючіших проблем НПП "Голосіївський". Через відсутність системного догляду та очисних споруд ставки замулюються, засипаються сміттям і висихають. Каскад штучних озер, якщо не проводити очищення, може зникнути через засміченість, оскільки основним джерелом їх наповнення є стокові води, які не проходять ніякої попередньої очистки", — йдеться в петиції.

Окрім того, Голосіївський ліс – це легені Києва, нагадала авторка звернення до столичної влади.

"Важливо зберегти водну екосистему парку для покращення екологічного стану середовища м. Києва. Прошу максимально підтримати та долучитись до розповсюдження цієї думки", — підсумувала авторка петиції.

Для розгляду у Київраді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська обласна рада створила заказник "Річка-Герой Ірпінь" біля міста Буча площею 55 гектарів. Під охорону взято фрагмент річки Ірпінь завдовжки 8,5 кілометрів із берегами по 20 метрів. Саме Ірпінь відіграв одну з найсуттєвіших ролей у захисті Києва за останні тисячу років. Оборонила річка Ірпінь столицю і тепер, у березні 2022 року, коли йшли бої за Київ.

Нагадаємо, правий проїзд мосту через річку Десна відкрили для руху транспорту у на об’їзній Чернігова. Тут пустили рух транспорту і переходять з роботами на лівий. Це один з найбільших мостів у Чернігівській області, його довжина – майже 600 метрів, розрахована споруда на чотири смуги руху. Міст через річку Десна росіяни підірвали на початку повномасштабного вторгнення у березні 2022 року. Міст важливий для сполучення Чернігова з Києвом. Дорога від Києва до Чернігова займала вдвічі більше часу через стан дороги та щільний потік транспорту.

Читайте також, що кияни вимагають зробити зупинку транспорту на Подільському мосту.

Читайте также