Травмованого хижого птаха врятували під Києвом (ФОТО)

Що відомо про історію порятунку

Поліція Борисполя доставила зоозахисникам травмованого канюка, який потрапив у неприємну ситуацію поблизу Березані. Про це розповіли у Центрі порятунку диких тварин, передають "Коментарі"

За даними організації, канюку (вид хижих птахів родини яструбових, — прим. ред.) діагностували черепно-мозкову травму, його ліва нога зазнала серйозних ушкоджень, роздроблена кістка.

"Наша команда вжила всіх необхідних заходів для надання термінової допомоги канюку, який став жертвою небезпек та обставин. Професійне медичне втручання було надано в клініці Інни Васильковської, де фахівці наклали гіпс на ушкоджену ліву ногу з метою її подальшого відновлення та призначили подальше лікування", — розповіли в Центрі порятунку диких тварин.

Цей випадок свідчить про важливість співпраці між владою та громадськістю для забезпечення безпеки та захисту дикої природи, наголосили зоозахисники. В організації подякували Патрульній поліції Борисполя за їхню службу та важливий внесок у збереження дикої природи та її представників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві забудовники програли суд щодо майбутнього заказника. За даними столичних екологів, забудовники намагалися захопити під забудову біля 50 гектарів зеленої зони у Голосіївському районі Києва. Ця територія входить до охоронної зони Музею архітектури та побуту в Пирогово. Тут планують створити заказник "Гончарівська гора".

Нагадаємо, що розповіли у Національному природному парку "Голосіївський" про шкоду і користь гризунів у заповідній зоні. У Голосіївському парку часто в лісі зустрічаються пошкоджені, ніби підточені олівці, дерева. Винуватцем цих пошкоджень є бобер європейський. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що кияни вимагають очистити забруднені водойми у Голосіївському парку.

Дивіться відео, як заповідний ліс почали масово нищити у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися