Кияни вимагають прибрати незаконні МАФи біля метро

До столичної влади звернулися з петицією

У Києві необхідно провести демонтаж незаконних малих архітектурних форм (МАФів) біля станції метро "Шулявська". Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №12779 Павло Вікторович Постоєнко вважає, що треба провести демонтаж МАФів на перехресті вулиці Довженка і Цедіка поблизу станції метро "Шулявська".

"Просимо винести на розгляд комісії з питань розміщення тимчасових споруд питання про перенесення або демонтаж тимчасових споруд, що заважають якісному проведенню капітального ремонту на перехресті вулиці Довженка та Цедіка", — йдеться в петиції.

За словами автора звернення, за вказаною адресою розміщена низка тимчасових споруд, на місці яких мала б пройти вело-пішохідна доріжка в напрямку Шулявського шляхопроводу. Проте дані МАФи чомусь не захотіли переносити або демонтувати. Хоча вони розміщені на відстані меншій, ніж 20 метрів від перехрестя і на відстані, меншій, ніж 5 метрів від краю проїзної частини, що суперечить чинним Державним будівельним нормам.

"Натомість ці МАФи почали обкладати фундаментом та бордюром, щоб навколо них зробити хоча б якийсь тротуар. Без перенесення/демонтажу цих МАФів неможливо виконати повноцінний і зручний тротуар для пішоходів та велосипедистів", — вважає автор петиціїї.

Для розгляду у Київраді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

Окрім того, у Києві необхідно покращити транспортне сполучення зі станцією метро "Видубичі". Про це йдеться в іншій петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради. Автор петиції №12758 Володимир Філіпов вважає, що треба внести зміни у транспортне сполучення вулиці Метрологічної зі станцією метро "Видубичі".

Нагадаємо, кияни вимагають зробити зупинку транспорту на Подільському мосту на Трухановому острові разом з спуском з моста. Подробиці звернення до столичної влади виклали в петиції. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через затоплення тунелю зупинили рух поїздів на ділянці синьої гілки метро між станціями "Теремки" – "Деміївська". Аварійною ситуацією зацікавилась столична прокуратура. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що кияни вимагають звільнити директора столичного метрополітену.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися