У День зимового сонцестояння погода у Києві буде з опадами

Який прогноз оприлюднили синоптики

У Києві та Київській області найближчим часом кардинально зміниться погода. Про це інформують "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру.

У Києві та Київській області синоптики прогнозують у п’ятницю, 22 грудня, хмарну погоду без істотних опадів вночі, вдень — дощ та мокрий сніг. У столиці вночі температура повітря протягом доби коливатиметься від одного до трьох градусів тепла. У Київській області вночі та вдень — від одного градусу мороза до чотирьох градусів тепла. Вітер південно-західний зі швидкістю 7-12 метрів на секунду.

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, день зимового сонцестояння, 22 грудня, по всій Україні буде з опадами. Через те, що температура повітря поступово знижуватиметься.

"У Києві день зимового сонцестояння очікується вологим, місцями пройде дощ, можливо з мокрим снігом. Вітер південно-західний, рвучкий, ймовірні штормові пориви до 15-18 метрів за секунду. Температура повітря і вночі, і вдень однакова, +1+3 градуси", — зробила прогноз Діденко.

Синоптик радить у таку погоду одягатися щільніше.

Нагадаємо, у Київському водосховищі вводять тривалу заборону на вилов раків. Заборону на вилов раків, окрім Київського, ввели на Канівському, Кременчуцькому, Кам’янському та Дніпровському водосховищах. Обмеження триватимуть до 2024 року. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська обласна рада створила заказник "Річка-Герой Ірпінь" біля міста Буча площею 55 гектарів. Під охорону взято фрагмент річки Ірпінь завдовжки 8,5 кілометрів із берегами по 20 метрів. Саме Ірпінь відіграв одну з найсуттєвіших ролей у захисті Києва за останні тисячу років. Оборонила річка Ірпінь столицю і тепер, у березні 2022 року, коли йшли бої за Київ.

Читайте також, що кияни вимагають очистити забруднені водойми у Голосіївському парку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися