Під Києвом врятували рідкісну дику кішку (ФОТО)

Що відомо про порятунок тварини

У Центрі порятунку диких тварин, розташованому в Борисполі, врятували рідкісну дику кішку. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організації.

"Чудова новина! Врятована дика лісова кішка з Вінницької області з приватного утримання! Ми її одразу передали до Київського зоологічного парку загальнодержавного значення, де вона вже пройшла обстеження та вакцинацію і взяли аналізи на дослідження", — повідомили в Центрі порятунку диких тварин.

Зоозахисники зазначили, що ця дика кішка занесена до Червоної книги України, що свідчить про важливість збереження цього цінного виду. Збереження таких цінних видів є важливим для екосистеми та біорізноманіття. 

Нагадаємо, у Київському водосховищі ввели тривалу заборону на вилов раків. Заборону на вилов раків, окрім Київського, ввели на Канівському, Кременчуцькому, Кам’янському та Дніпровському водосховищах. Обмеження триватимуть до 2024 року. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київська обласна рада створила заказник "Річка-Герой Ірпінь" біля міста Буча площею 55 гектарів. Під охорону взято фрагмент річки Ірпінь завдовжки 8,5 кілометрів із берегами по 20 метрів. Саме Ірпінь відіграв одну з найсуттєвіших ролей у захисті Києва за останні тисячу років. Оборонила річка Ірпінь столицю і тепер, у березні 2022 року, коли йшли бої за Київ.

Читайте також, що кияни вимагають очистити забруднені водойми у Голосіївському парку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися