У Києві визначили адреси пунктів утилізації новорічних ялинок

Де та коли працюватимуть пункти прийому новорічних дерев

У Києві з 4 січня та до кінця цього місяця включно працюватимуть десятки пунктів прийому новорічних дерев, куди можна здати ялинки на екологічну утилізацію. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Прокопів, передають "Коментарі".

За його словами, для зручності киян цього року збільшили кількість пунктів прийому хвойних дерев до 44. Такі пункти розташовуватимуться в парках і скверах столиці, а також традиційно – на території комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень та лісопаркових господарств.

Директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату Київської міської державної адміністрації Олександр Возний зазначив, що віддаючи дерева на екологічну утилізацію, кияни можуть забезпечити їм "друге життя" і допомогти навколишньому середовищу.

"Із пунктів збору ялинки та сосни потрапляють на екологічну утилізацію. Там їх подрібнюють на щепу і потім використовують для мульчування лунок молодих дерев. Це робиться для збереження вологи влітку і захисту від перемерзання коренів рослин у холодну пору року", – розповів Возний.

У комунальному об’єднанні "Київзеленбуд" нагадали, що до утилізації приймають лише живі дерева без декоративних прикрас. Здати новорічні ялинки можна за адресами, оприлюдненими на офіційному сайті мерії Києва за посиланням.

Нагадаємо, у Києві стартував унікальний фестиваль світового масштабу, що має оригінальний дизайн-контент та сюжетну історію про паралельний світ, провідником в який є магічна лампа. Фестиваль ліхтарів відкрився на Співочому полі у Києві. Подробиці та ціна квитків — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Львові майже синхронно стартували рейси святкових паровозів з різдвяною виставою. Третина місць у Різдвяних експресах безкоштовно надана дітям загиблих та поранених залізничників, військовослужбовців, а також іншим соціальним категоріям.

Читайте також, що у Києві на Співочому полі відкрилася казкова Резиденція Святого Миколая. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися