У Києві та Київській області долають наслідки масштабних відключень світла

Що відомо про ситуацію з енергопостачанням

У Києві та Київській області після ракетних обстрілів сталися масштабні відключення світла. Про ситуацію з енергопостачанням розповіли в компаніях "Укренерго", "ДТЕК" та в Міністерстві енергетики України, передають "Коментарі".

За даними Міністерства енергетики України, через потужні ракетні обстріли у Києві знеструмлено 259 тисяч споживачів, пошкоджено повітряну лінію, без напруги низка підстанцій.

"На Київщині через обстріли знеструмлено високовольтні лінії, є відключення споживачів у Бучанському та Вишгородському районах. Також знеструмлювалося обладнання підстанції. Окрім цього, були тимчасові порушення у роботі ГЕС", — заявили в Міненерго.

В компанії "Укренерго" зазначили, що всі знеструмлення пов’язані з бойовими діями. Диспетчерський центр "Укренерго" застосування графіків відключень у Києві та Київській області не планує. Відновлювальні роботи розпочнуть одразу після оцінки ступеню пошкоджень ремонтними бригадами "Укренерго" та обленерго.

У Києві енергетики заживили частину мешканців Святошинського, Шевченківського, Оболонського та Подільського районів. Без світла залишається Куренівка, частина Оболонського Святошинського районів столиці. У Київській області енергетики також почали повертати світло після обстрілів.

"Енергетики ДТЕК відновили електропостачання для 81 тисячі родин у Бучанському, Вишгородському та Фастівському районах. Працюємо далі, щоб повернути світло всім мешканцям Київщини", — поінформували в "ДТЕК".

Нагадаємо, у Дарницькому районі Києва внаслідок ракетних атак пошкоджені житлові будинки, автомобілі, церква та утворилася величезна вирва. Подробиці та фото — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві зранку тривали потужні ракетні обстріли. У кількох районах столиці через падіння збитих ворожих ракет сталися пожежі. Наразі відомо, що у багатоповерховому будинку в Солом’янському районі Києва, де сталася пожежа внаслідок ракетної атаки, рятувальники 130 мешканців вивели з будинку. Постраждали у Києві 33 людини. Одна людина загинула — 86-річна жінка.

Читайте також, що у Київській області внаслідок ракетних обстрілів є загиблі та поранені.

Дивіться відео, як у Києві після ракетних обстрілів тривають рятувальні операції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися