Мобільні вогневі групи при обороні Києва майстерно збивають ракети та безпілотники (ФОТО)

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв розповів про досягнення військових

Мобільні вогневі групи під час відбиття нещодавніх потужних атак столиці різними типами ракет та безпілотниками при обороні неба над Києвом продемонстрували неабияку майстерність. Про це заявив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, передають "Коментарі".

Під час відвідування підрозділу Протиповітряної оборони генерал-лейтенант Сергій Наєв наголосив, що здобутки мобільних вогневих груп у Північній операційній зоні – вагомі.

"Було збито половину безпілотників противника, а також 11 крилатих ракет, які складають 19 відсотків від загальної кількості. Повітряні цілі знешкоджувалися за допомогою "Гепардів", зенітних установок ЗУ-23-2 та кулеметів "Браунінг". Крім того, розрахунками ПЗРК "Стінгер", один з яких має нещодавно переданий мною приціл, котрий дозволяє виявити крилату ракету за шість кілометрів", – зазначив командувач Об’єднаних сил ЗСУ.

Генерал-лейтенант Сергій Наєв додав, що без наполегливих тренувань і подальшого розвитку мобільних вогневих груп гарного результату не буде.

"Постійно працюємо з особовим складом, тренуємо його на спеціальних полігонах, оснащуємо необхідними приладами і устаткуванням. Ракети, які були витрачені, будуть поповнені. Кількість мобільних вогневих груп, які були утворені понад рік тому, буде постійно зростати", – заявив Наєв.

Нагадаємо, у Київській області 2 січня було влучання в низку об'єктів компанії "Укренерго" та обленерго. Внаслідок потужних ракетних обстрілів та атаки дронами-камікадзе на Київщині через пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури були певні перерви в енергопостачанні. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві зранку 2 січня були потужні ракетні обстріли. У кількох районах столиці через падіння збитих ворожих ракет сталися пожежі. Внаслідок потужної ракетної атаки пошкоджені житлові будинки, склади, приватні автівки та автосалони у Солом’янському, Святошинському, Печерському, Деснянському, Оболонському та Голосіївському районах столиці. Загалом по Києву постраждало понад пів сотні людей. Двоє людей загинуло. На місцях надзвичайних подій працювали 280 рятувальників та 64 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Читайте також, що у Києві ракета влучила в лікарню з пораненими військовими.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися