У Києві знешкодили гіперзвукову ракету "Кинджал" (ФОТО)

Рятувальники показали бойову частину ворожого снаряду

У Києві сапери знешкодили бойову частину аеробалістичної гіперзвукової ракети "Кинджал". Про це повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у столиці, передають "Коментарі".

За даними відомства, мати справу з різними видами боєприпасів, ракетами, саморобними вибуховими пристроями для саперів ДСНС буденна справа, яку вони виконують заради безпеки українського народу. 

"Сьогодні піротехніки Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України працювали у Шевченківському районі Києва, здобуток наших фахівців –  ракета "Кинджал"", — йдеться у дописі до оприлюднених столичними рятувальниками фото.  

Нагадаємо, мобільні вогневі групи під час відбиття нещодавніх потужних атак Києва різними типами ракет та безпілотниками продемонстрували неабияку майстерність. Під час відвідування підрозділу Протиповітряної оборони командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв наголосив, що здобутки мобільних вогневих груп у Північній операційній зоні – вагомі. Було збито половину безпілотників противника, а також 11 крилатих ракет, які складають 19 відсотків від загальної кількості. Повітряні цілі знешкоджувалися за допомогою "Гепардів", зенітних установок ЗУ-23-2 та кулеметів "Браунінг".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві зранку 2 січня були потужні ракетні обстріли. У кількох районах столиці через падіння збитих ворожих ракет сталися пожежі. Внаслідок потужної ракетної атаки пошкоджені житлові будинки, склади, приватні автівки та автосалони у Солом’янському, Святошинському, Печерському, Деснянському, Оболонському та Голосіївському районах столиці. Загалом по Києву постраждало понад пів сотні людей. Двоє людей загинуло. На місцях надзвичайних подій працювали 280 рятувальників та 64 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Читайте також, що у Києві ракета влучила в лікарню з пораненими військовими.

Читайте также