Погода у Києві та Київській області різко погіршиться

Що треба знати про небезпечні метеорологічні явища

У Києві та Київській області найближчими днями прогнозують небезпечні метеорологічні явища та різке похолодання. Про це попередили в Українському гідрометцентрі, передають "Коментарі".

За прогнозами синоптиків, у неділю, 7 січня, на дорогах Києва та Київської області ожеледиця. Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць. Водіїв та пішоходів закликали бути уважними й обережними під час пересування в негоду.

Синоптики прогнозують у неділю, 7 січня, сильний вітер, хмарну погоду з невеликим снігом. Пориви північно-східного вітру будуть зі швидкістю 7-12 метрів на секунду. У Києві температура повітря протягом доби знизиться до 8-10 градусів морозу, у Київській області — до 7-12 градусів нижче нуля.

У Київській області енергетики компанії "ДТЕК" через погіршення погодних умов перейшли в посилений режим роботи та готуються максимально швидко ліквідовувати наслідки аварій в разі їх виникнення. У Києві аварійні бригади КП "Київтеплоенерго" перевели у посилений режим роботи у зв’язку із похолоданням. У разі виявлення пошкоджень аварійники будуть готові оперативно розпочати ремонтні роботи та відновити подачу теплоносія у максимально стислі терміни.

Нагадаємо, на автомобільних трасах у Київській області та в інших регіонах можуть ввести обмеження руху транспорту через складні погодні умови. Негода може призвести до ускладнень руху на дорогах та необхідності їх перекриття або часткового обмеження руху для того, щоб розчистити сніг. У зв’язку з прогнозованим різким похолоданням та потенційною загрозою потужних обстрілів Рада оборони Києва доручила житлово-експлуатаційним підприємствам, управляючим компаніям усіх форм власності, ОСББ та ЖБК у будь-який час доби не допустити замерзання системи опалення в разі надзвичайної ситуації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з 6 січня в Україні очікується сильне похолодання, яке ускладниться снігопадами, хуртовинами, дощами та ожеледицею. У північних, центральних і східних регіонах України буде найхолодніше — 10-15 градусів морозу. Подробиці — за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися