Сильні морози та хуртовини насуваються на Київ та Київську область

Який прогноз дали синоптики щодо різкої зміни погоди

У Києві та Київській області на найближчі дні синоптики прогнозують різке та сильне похолодання. Про це попередили в Українському гідрометцентрі, передають "Коментарі".

За даними метеорологів, у Києві та Київській області у середу, 4 січня, буде хмарна погода з невеликим мокрим снігом з переходом в дощ, вночі та вранці на дорогах місцями ожеледиця. Пориви південно-західного вітру будуть зі швидкістю 5-10 метрів на секунду. У Києві температура повітря вночі від нуля до двох градусів тепла, вдень — близько п’яти градусів тепла. У Київській області вночі — два-три градусів тепла, вдень — від трьох до восьми градусів вище нуля.

Синоптик Наталка Діденко зазначила, що у Києві 5 та 6 січня ще затримається порівняно тепла погода, а вже 7-8 січня знову очікується зниження температури повітря.

В Укргідрометцентрі попередили, що з 6 січня в Україні очікується сильне похолодання, яке ускладниться снігопадами, хуртовинами, дощами та ожеледицею. У північних, центральних і східних регіонах України буде найхолодніше — 10-15 градусів морозу. У західних і північних областях будуть снігопади та хуртовини. Потім з півночі знову може зайти холодне повітря, тому 9-10 січня морози посиляться і будуть не тільки на півночі і заході, але і в центральних і навіть південних і східних областях. Очікується, що це похолодання завершиться 10 січня, і до середини місяця прийде ослаблення морозів.

Нагадаємо, у Київській області в Чорнобильській зоні та річках частинах басейну Десни будуть різкі коливання рівнів води. Вони пов’язані зі зниженням температури повітря та триватимуть з 3 по 8 січня. Через це у Київській області можливе затоплення прибережних територій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Оболонському районі Києва триває будівництво парку на Йорданському озері. Відео зони відпочинку оприлюднила громадська активістка Аннабелла Морина. Підрядник працював у парку до 30 грудня 2023 року та встиг завершити низку робіт з благоустрою зони відпочинку. Дивіться відео, які роботи з благоустрою в парку на Йорданському озері вже виконали.

Читайте також, що у Києві ракети знищили десятки дерев та утворили величезну вирву у лісі.

Дивіться фото, як зима у Києві засипала дороги та вулиці столиці снігом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися