У Києві біля залізничного вокзалу "Дарниця" відкрили пункт обігріву (ВІДЕО)

Як виглядає локація та чим допомагають усім, хто цього потребує

У Києві забезпечили роботу біля приміського залізничного вокзалу "Дарниця" намету для обігріву усіх, хто цього потребує. Про локацію розповів голова Дарницької районної державної адміністрації Микола Калашник, передають "Коментарі".

За його словами, намет забезпечений засобами обігріву, запасами харчів, аптечками, засобами індивідуального захисту та дезінфекції. Ця локація обладнана біотуалетами та місцем для збору і вивезення сміття.

"При низьких температурах повітря найбільш вразливими є безхатченки. Для них тут проводиться моніторинг стану здоров’я та дезінфекція приміщень відповідно до графіка. Тут є можливість зігрітися, випити гарячого чаю, отримати теплий одяг і взуття. Волонтери щоденно забезпечують бездомних гарячим харчуванням", — розповів Калашник.

Посадовець зазначив, що в пункті обігріву із відвідувачами працюють соціальні робітники, надається перша медична та психологічна допомога, допомога з оформлення документів.

"Поліцією наближено додаткові патрулі до пункту для забезпечення правопорядку. Пункт обігріву працює із дотриманням комендантської години, проте, у ньому можна ночувати", — додав голова Дарницької районної державної адміністрації.

У Дарницькому районі Києва також працюють стаціонарні денні пункти обігріву на базі територіального центру соціального обслуговування та житлово-експлуатаційних дільниць.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через різке похолодання у Київській області енергетики перейшли в посилений режим роботи та готуються максимально швидко ліквідовувати наслідки аварій в разі їх виникнення. У Києві аварійні бригади КП "Київтеплоенерго" перевели у посилений режим роботи для оперативної ліквідації аварій.

Нагадаємо, на автомобільних трасах у Київській області та в інших регіонах можуть ввести обмеження руху транспорту через складні погодні умови. Негода може призвести до ускладнень руху на дорогах та необхідності їх перекриття або часткового обмеження руху для того, щоб розчистити сніг. У зв’язку з різким похолоданням та потенційною загрозою потужних обстрілів Рада оборони Києва доручила комунальникам у будь-який час доби не допустити замерзання системи опалення



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися