Російські окупанти змінили тактику ракетних атак по Києву

Подробиці розповіли у військовій адміністрації столиці

Потужні обстріли Києва із застосуванням великого арсеналу повітряного озброєння є новою тактикою російських окупантів. Про це розповів начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, передають "Коментарі".

За його словами, головна мета російських окупантів не змінилася та від початку повномасштабного вторгнення в Україну Київ залишається головною метою для країни-агресора.

"Зруйнувати місто, його інфраструктуру та житлові будинки. Спробувати влаштувати нам блекаут – без світла, тепла, води та газу. Вбити, покалічити мешканців. Загнати терором киян в стан паніки і відчаю. Такі у рашистів цілі", — зазначив Попко.

Російські окупанти сподіваються, що, зламавши столицю України, вони зламають моральних дух і опір всієї української держави, пояснив керівник військової адміністрації Києва.

"Великою навалою ракет і дронів навіть у світлий час доби агресор хоче продемонструвати свою владу, свою перевагу. І нам, і всьому цивілізованому світові. Але окупанти досі не усвідомили, що в українців найголовніше – це наш дух. Його не вбити жодною ракетою. Попри навіть такі найжорстокіші повітряні удари, Київ буде жити і працювати для фронту. Працювати для нашої Перемоги. Бо це одна єдина мета усіх українців", — заявив Попко.

Начальник Київської міської військової адміністрації вкотре закликав киян та гостей столиці не ігнорувати повітряну тривогу.

Нагадаємо, мобільні вогневі групи під час відбиття нещодавніх потужних атак Києва різними типами ракет та безпілотниками продемонстрували неабияку майстерність. Під час відвідування підрозділу Протиповітряної оборони командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв наголосив, що здобутки мобільних вогневих груп у Північній операційній зоні – вагомі. Було збито половину безпілотників противника, а також 11 крилатих ракет, які складають 19 відсотків від загальної кількості. Повітряні цілі знешкоджувалися за допомогою "Гепардів", зенітних установок ЗУ-23-2 та кулеметів "Браунінг".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві зранку 2 січня були потужні ракетні обстріли. У кількох районах столиці через падіння збитих ворожих ракет сталися пожежі. Внаслідок потужної ракетної атаки пошкоджені житлові будинки, склади, приватні автівки та автосалони у Солом’янському, Святошинському, Печерському, Деснянському, Оболонському та Голосіївському районах столиці. Загалом по Києву постраждало понад пів сотні людей. Двоє людей загинуло. На місцях надзвичайних подій працювали 280 рятувальників та 64 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Читайте також, що у Києві ракета влучила в лікарню з пораненими військовими. 

Дивіться фото, як у Києві знешкодили гіперзвукову ракету "Кинджал".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Мастер

7 січня 2024, 13:18

Да уже нулевая реакция с самого начала. Нас е.ут, а мы крепчаем. Напугать решили - не выйдет. Бесит руководство западных компаний: всех (только кто официально работающих верхнего уровня) сажать в автобус до метро в укрытие. Кто ниже рангом - мерзните на улице. Я про ашан. Свою жопу прикрывают в случае попадания ракеты.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися