У Києві дозволили ввести в експлуатацію "Будинок-монстр" на Подолі

Столичний Північний апеляційний господарський суд прийняв рішення про скасування заборони на введення в експлуатацію "Будинка-монстра" на вулиці Нижній Вал на Подолі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила депутат Київської міської ради Євгенія Кулеба.

У лютому 2015 року суд заборонив вводити в експлуатацію житлово-офісний комплекс на вулиці Нижній Вал, 27-29. Кулеба заявила, що у забудовника відсутній договір на оренду землі на даній ділянці.

Вона зазначила, що на те, щоб оскаржити дане рішення в касації необхідний час, а тому є ризик того, що Державна архітектурно-будівельна інспекція введе будинок в експлуатацію, не дивлячись на те, що у забудовника немає договору на оренду землі.

Також депутат заявила, що суд призначив ще одну, вже третю експертизу у справі, яку повинен робити Харківський інститут експертиз. Кулеба підкреслила, що у представників Київради навіть не запитали список питань для експертизи та думки щодо місця її проведення.

На думку Кулеби, експертиза є технікою для затягування справи в суді. Вона сказала, що потрібно стежити та контролювати, щоб ДАБІ, бува, не ввела в експлуатацію скандальний будинок на Нижньому Валу.

Нагадаємо, що спочатку "Будинок-монстр" на Подолі планували звести на 8 поверхів, що відповідає правилам забудови  історичної місцевості Подолу, однак в підсумку будівля вийшла набагато вищою заявленого.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися