У Києві завтра можуть затвердити скандальну забудову Мінського масиву

Завтра депутати Київської міської ради можуть прийняти скандальний детальний план території в Оболонському районі, який передбачає масштабну забудову Мінського масиву. Про це повідомили на Facebook-сторінці "Життя Оболонського району та Мінського масиву".

Депутати вже кілька разів переносили голосування за ДПТ через протести місцевих жителів. Рішення в черговий раз спробують прийняти на майбутньому засіданні Київради 10 червня.

Згідно з документом про ДПТ Мінського масиву, там планують побудувати 19 будинків висотою від 16 поверхів, які будуть розраховані на 11 тисяч жителів. Даний план території не передбачає розвитку інфраструктури, в тому числі й будівництва нових транспортних розв'язок і медичних закладах. Забудовник обіцяє побудувати тільки три дитячих садки на 420 місць і одну школу на 1500 учнів, що абсолютно незрівнянно з кількістю мешканців висотних будинків.

Розробка даного ДПТ була узгоджена ще у 2015 році тодішнім заступником директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрієм Вавришем, однак Київрада кілька років не може прийняти документ через протести жителів району.

В останній раз депутати провалили голосування за план територій 22 квітня, тоді не вистачило всього 4 голоси. Рішення ставилося на голосування два рази, проте прийняти ДПТ тоді депутати так і не змогли.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що під Києвом 12-річний хлопчик загинув у свій день народження.

Читайте також, коли відкриють кінотеатр "Київ" в центрі міста.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися