Забудують гігантськими висотками: Київрада затвердила скандальний ДПТ Мінського масиву

Депутати Київської міської ради прийняли рішення про затвердження детального плану територій на Мінському масиві, який передбачає створення нового мікрорайону і забудову висотками без необхідної соціальної інфраструктури. Про це стало відомо з трансляції засідання Київради.

Скандальний детальний план територій підтримали 66 місцевих депутатів з фракцій "УДАР", "Європейська солідарність", "Батьківщина" і ОПЗЖ. Чи не підтримували рішення фракції "Єдність", "Слуга народу" і "Голос".

Згідно з документом про ДПТ Мінського масиву, там планують побудувати 19 будинків висотою від 16 поверхів, які будуть розраховані на 11 тисяч жителів. Даний план території не передбачає розвитку інфраструктури, в тому числі й будівництва нових транспортних розв'язок і медичних закладах. Забудовник обіцяє побудувати тільки три дитячих садки на 420 місць і одну школу на 1500 учнів, що абсолютно незрівнянно з кількістю мешканців висотних будинків.

Розробка даного ДПТ була узгоджена ще у 2015 році тодішнім заступником директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрієм Вавриша, однак Київрада кілька років не могла прийняти документ через протести жителів району.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що під Києвом 12-річний хлопчик загинув у свій день народження.

Читайте також, коли відкриють кінотеатр "Київ" в центрі міста.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися