Ракетний обстріл знищив сотні дерев під Києвом (ФОТО)

Подробиці розповіли екологи

У Київській області триває фіксація наслідків ракетних обстрілів Києва. Про масштаби завданої шкоди довкіллю доповіла Державна екологічна інспекція (ДЕІ) Столичного округу, передають "Коментарі".

За даними відомства, у Бучанському районі Київської області внаслідок знищення ракети під час повітряної атаки російських окупантів 15 лютого утворилась величезна вирва. На місці потужного вибуху інспектори ДЕІ зафіксували шкоду, завдану довкіллю. Глибина вирви становить шість метрів, діаметр – 14 метрів.

Вибух збитої під Києвом ракети знищив 700 дерев, серед яких дуби, сосни та берези віком до 12 років. Площа знищеного лісу становить 2000 квадратних метрів. У Державній екологічній інспекції Столичного округу пообіцяли надати оцінку завданої шкоди довкіллю після розрахунків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під Києвом внаслідок ракетної атаки російських окупантів пошкоджені десятки будинків. Про наслідки обстрілів розповіли у Бучанській міській раді та в поліції. Відео вирви у селі Буда-Бабенецька Бучанської громади оприлюднив мер Бучі Анатолій Федорук. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, що у Києві зафіксували забруднення водойм. На це відреагувала Державна екологічна інспекція Столичного округу. Забруднення водних об’єктів виявили на території Голосіївського парку. Екологи відібрали проби води та провели лабораторні дослідження.

Читайте також, де на Київщині заробляють на незаконному вилові риби у величезному водосховищі.

Читайте также